Carmelcollege Stichting

Carmelcollege Stichting

Stichting Carmelcollege, opgericht in 1922, is het bevoegd gezag van veertien scholengemeenschappen voor voortgezet onderwijs die verspreid liggen in het land, met een concentratie van scholen in het oosten.

Op ruim vijftig schoollocaties verzorgen ruim 4.200 medewerkers een over het algemeen breed aanbod van voortgezet onderwijs voor in totaal ruim 36.000 leerlingen. Stichting Carmelcollege is hiermee een van de grotere aanbieders van onderwijs binnen haar sector. Maar juist door onderwijs op locaties in de regio in stand te houden, willen en kunnen de scholen hun onderwijs in een kleinschalige en voor medewerkers en leerlingen veilige omgeving aanbieden.

In de missie van Stichting Carmelcollege staat de zorg voor heel de mens, voor iedere mens en voor alle mensen centraal. De Stichting wil deze missie concretiseren door in haar onderwijs- en personeelsbeleid zowel leerlingen als medewerkers ruimte voor inzet, zeggenschap en verantwoordelijkheid te bieden en hen uit te nodigen deze ruimte te nemen om aldus zicht op perspectief te krijgen en te houden. De scholen van de Stichting zijn gemeenschappen, waar iedere mens in waardevolle verbondenheid met de ander tot ontwikkeling kan komen. De Stichting wil dan ook voor elk van haar scholengemeenschappen een gemeenschap, een solidair verbond van Carmelscholen zijn.

Vanuit haar zorg voor heel de mens, iedere mens en alle mensen wil Stichting Carmelcollege bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling en daarmee aan humanisering van de samenleving als geheel. Ze vindt het dan ook tot haar verantwoordelijkheid horen om actief bij te dragen aan verbetering en vernieuwing van het voortgezet onderwijs. In eerste aanleg door haar scholen in staat te stellen hun onderwijs te optimaliseren, maar daarnaast en tegelijkertijd door haar kennis van het onderwijs en de secundaire processen die er dienstbaar aan zijn binnen de sector actief uit te dragen.

Expertises

Er zijn nog geen expertises ingevuld voor Carmelcollege Stichting

Openingstijden

maandag?
dinsdag?
woensdag?
donderdag?
vrijdag?
zaterdag?
zondag?

Recensies

Schrijf als eerste een recensie!

Community

Geplaatste berichten zijn voor iedereen leesbaar

Profielafbeelding gast
Gast


Er zijn nog geen berichten geplaatst op deze pagina.

Beheerder

Deze pagina is niet geclaimd

De volgopleidingen.nl community helpt deze pagina zo actueel mogelijk te houden. Ook bijdragen? Gebruik de knop per gewenst blok.


Adres- en contactgegevens

Carmelcollege Stichting
Drienerparkweg 16
7552EB Hengelo Bronckhorst

+31 (0)74 2455555
info@carmel.nl

Links

Website

Deel deze pagina

Carmelcollege+Stichting img