Strabrecht College

Geopend tot 17.00

opleidingeninstituten - Strabrecht College - kaartoverzicht

Strabrecht College

Het Strabrecht College is een inspirerende school, waar leerlingen niet alleen een goede opleiding krijgen die optimaal aansluit bij het vervolgonderwijs, maar waar zij ook mensen ontmoeten met diverse levensbeschouwelijke achtergronden. Een plaats waar leerlingen nadenken over en zich betrokken voelen bij maatschappelijke ontwikkelingen. We zijn een school waar aandacht is voor het individu en waar leerlingen verantwoordelijkheid krijgen. Een actieve school met leerlingen die deelnemen aan tal van activiteiten die hun ontwikkeling bevorderen.

Drie levensbeschouwelijke verenigingen
Het Strabrecht College is een bijzondere samenwerkingsschool met een streekfunctie, waar de Rooms-Katholieke, de Protestants-Christelijke en de niet-confessionele groeperingen een bijzondere plaats innemen. Iedere groepering heeft zijn eigen levensbeschouwelijke vereniging, waarbij ouders zich aan kunnen sluiten. In het bestuur van de school zitten vertegenwoordigers van elke vereniging.

In de eerste twee leerjaren probeert de school bij het vak KGL aan te sluiten bij de levensbeschouwelijke achtergrond van de leerling. De van huis uit meegebrachte levensbeschouwing wordt verdiept en uitgebreid. In de hogere leerjaren maken we geen onderscheid meer naar levensbeschouwelijke achtergrond. De leerlingen wisselen, vanuit hun eigen achtergrond, meningen en ideeën uit over maatschappelijke problemen en filosofische vraagstukken. Jaarlijks bepaalt een Commissie Levensbeschouwelijke Vorming een thema. Rond dit thema organiseren we discussiemiddagen voor personeelsleden, een Studium Generale cyclus voor ouders en personeelsleden, een trimestersluiting (toneel) en een actiedag voor leerlingen.

Services

  • Medezeggenschapsraad
  • Ouderraad
  • Huiswerkbegeleiding
  • Excursies
  • Schoolfeesten
  • Toneel, dans en muziek
  • Sportdagen
  • Interne begeleider aanwezig

Openingstijden

Open
Sluit om 17.00
maandag8.30 - 17.00
dinsdag8.30 - 17.00
woensdag8.30 - 17.00
donderdag8.30 - 17.00
vrijdag8.30 - 17.00
zaterdagGesloten
zondagGesloten

Recensies

Schrijf als eerste een recensie!

Community

Geplaatste berichten zijn voor iedereen leesbaar

Profielafbeelding gast
Gast


Er zijn nog geen berichten geplaatst op deze pagina.

Beheerder

Deze pagina is niet geclaimd

De volgopleidingen.nl community helpt deze pagina zo actueel mogelijk te houden. Ook bijdragen? Gebruik de knop per gewenst blok.


Adres- en contactgegevens

Strabrecht College
Grote Bos 2
5666AZ Geldrop

+31 (0)40 2867715

Links

Website
-

Deel deze pagina

Strabrecht+College img